Våra behandlingar

VI TRÄFFAR OFTAST VÅRA KUNDER UNDER MÅNGA ÅR. VÅRT VIKTIGASTE UPPDRAG ÄR ATT HJÄLPA DIG
ATT INTE FÅ PROBLEM MED DINA TÄNDER.

Vi har en bred och djup kompetens inom tandvård

Vanlig tandvård, specialisttandvård eller akuta problem?

Vi hjälper dig att hålla dina tänder friska och fina. På vår mottagning får du behandlingsförslag och klara besked om kostnaderna. Vill du veta närmre om olika metoder och behandlingar kan du läsa nedan.

KOSMETISK TANDVÅRD

Med kosmetisk, eller estetisk tandvård som det också kallas, får du ett vackrare leende. Med blekning gör vi dina tänder vitare. Med fasader eller kronor i keramik förbättrar vi både tändernas form och färg.

Vår vårdfilosofi är att ett vackert leende även ska vara ett hälsosamt leende. Därför ger vi dig även råd om hur du bäst bevarar ditt leende och hur du behåller din munhälsa.

TANDBLEKNING

Hos oss får du dina tänder blekta på ett professionellt sätt. Vi använder Ultradents Opalescence blekgel som är EU godkänd.

Före behandlingen rengörs dina tänder och din mun kollas så att den är i gott skick.

Vitare och vackrare leende är resultatet.

IMPLANTAT

Förlorade tänder ersätts med tandimplantat utan att vi behöver slipa på dina egna tänder. Implantat ger en känsla av egna fasta tänder med överlägsen estetik och funktion.

På APEX tandvård arbetar tandläkare Anders Hagelin och Mats Hellman, specialist i käkkirurgi, med implantatbehandling. Båda med mångårig erfarenhet inom området.

HYGIENISTBEHANDLING

Det är viktigt att tandsten tas bort i tid annars kan den orsaka tandköttsinflammation och därefter tandlossning.

När den mjuka bakteriebeläggningen, placken, inte borstas bort förkalkas den och bildar tandsten. Tandstenen kan sitta både synligt uppe på tänderna och osynligt nere i tandköttsfickan runt tandroten. Där kan bakterierna sprida sig i lugn och ro. Fästet för tänderna angrips och förstörs. Så småningom är tandlossningen ett faktum.

Låt det inte gå så långt. Borsta tänderna noga, håll rent mellan tänderna och besök oss regelbundet.

Har du tandlossningsproblem hjälper vi dig att bli frisk igen.

FASADER, KRONOR OCH BROAR

Fasad

En skalfasad är en ersättning för en skadad eller missfärgad framsida av en framtand. Med hjälp av en fasad kan man också bredda en framtand för att fylla ut ett störande mellanrum. Den görs alltid i keramik

Krona

Om en tand blivit så skadad att det inte går att laga den med en vanlig fyllning, kan man göra en krona. Det innebär att tanden slipas till för att ge plats åt kronmaterialet. Kvar blir ett friskt och starkt fäste för kronan. Kronan görs i vävnadsvänlig metall som täcks med porslin eller helt i keramik.

Bro

Om en eller flera tänder saknas kan en bro fungera som ersättning. De närliggande tänderna som då måste vara friska, används som stöd och fäste för bron. Stödtänderna slipas till på liknande sätt som när man gör en krona. Även i broar arbetar vi med metall-porslin och särskilt starka helkeramiska material.

TANDREGLERING

Ibland behövs en tandställning för att rätta till felaktigheter i bettet. Vi hjälper dig med löpande tillsyn och rekommendationer och våra specialister väljer metod och teknik, som Invisalign, för att resultatet ska bli så bra som möjligt.

Är du vuxen kan du fortfarande göra tandreglering och räta upp sneda och trångt sittande tänder.

UNGDOMSTANDVÅRD

Vi ser gärna att hela familjen kommer till oss. Det gör att vi får en långsiktig relation och att vi kan rådgöra med både barn/ungdomar och föräldrar om bästa tandvården.

Vi tar hand om löpande barn- & ungdomstandvård med fokus på förebyggande insatser.

Hos oss får ditt barn och du som är ungdom gratis tandvård. Detta gäller från 3-års ålder t o m det år du fyller 23.

Om ditt barn har speciella problem får ni en remiss till lämplig specialist. Det kan t.ex. handla om tandreglering.

Hjälp dina barn att förebygga tandproblem:

  • Börja borsta så snart tänderna tittar fram.
  • Borsta tänderna noga med fluortandkräm från tre års ålder, varje morgon och kväll.
  • Håll extra koll på kindtänderna.
  • Undvik småätande och söta drycker. Låt tänderna vila mellan måltiderna.
  • Törstig?! Låt ditt barn dricka vatten. Både mellan målen och på natten.

Godis, chips och läsk?! Ja, men bara en gång i veckan.
Fredagsmys eller lördagsgodis?

ROTFYLLNING

Har det blivit en inflammation måste rotkanalerna rensas och rotfyllas. Kroppens eget immunförsvar kommer inte åt bakterier i tandpulpan. Efter en lyckad rotbehandling med rotfyllning kan tanden fungera som vanligt igen.

Vi kan idag göra behandlingen helt smärtfri.